Survey - Mekap untuk kahwin.

1:35, 2/3/2017, Khamis
Tempat kerja, MUM

Assalamualaikum dan selamat tengah hari uolls. Harini aku nak kongsikan beberapa MUA (Make Up Artist) yang aku dah survey sedikit sebanyak. Sebelum perancangan nak kahwin ni memang aku ada follow seorang dua MUA dekat IG jadinya aku tahu lah sikit-sikit. Bila tengok semua hasil diorang ni aku rasa macam nak panggil je semua sekali untuk mekapkan muka aku. Haha. Yelah, biar nampak berseri sikit. Ini hari - hari pergi kerja muka macam mayat hidup je. :P


Oh ya, yang aku survey ni untuk majlis di sekitar Selangor dan KL tau. Kalau di luar kawasan ni aku tak pasti berapa rate dia. Dan ini untuk tahun 2017. Tahun - tahun akan datang mungkin akan lebih mahal sejajar dengan kemelesetan ekonomi negara. And semua ni random je aku tekan - tekan dekat instagram aku, yang mana keluar dekat IG Explore. Haha. Senang kan zaman sekarang? Semua benda online. Bayar pun online. Baca review pun online. Semua lah.Okay, tadaaaa:

Instagram ID: anna_charms
Contact No.: 016 6632548
Harga: RM950/sesi

Instagram ID: fazs.faozi
Contact No.: 013 221 2077
Harga: RM600/sesi

Instagram ID: ummalhazaarin
Contact No.: 012 3345051
Harga: RM500/sesi
Bridal test makeup: RM350
Travelling fees: *0.8/1km after 30KM from Seksyen 25

Instagram ID: ramzamode
Contact No.: 60126044872 (PA: Yaya)
Harga: RM900/sesi

Instagram ID: makeupbynurulmf
Contact No.: 018 2039989
Harga: RM800/sesi

Instagram ID: sofwanahmakeupartist
Contact No.: 017 2646988
Harga: RM600/sesi, promo price haritu RM500/sesi

Instagram ID: faizahalim
Contact No.: 016 4315667
Harga: RM750/sesi (not including travelling fees)
RM1400/2 sesi
Henna: RM350
Mekap+Henna: RM1000

Instagram ID: aisyahinsanul
Contact No.:  0132444986
Harga: RM600/sesi

Instagram ID: kakmar_marissa
Contact No.: DM IG
Harga: RM400/sesi

Instagram ID: warnabilla
Contact No.: 017 6176675
Harga: RM550/sesi

Instagram ID: suhanasulaiman_sue
Contact No.: 013 3265589
Harga: RM550/sesi (not including travelling fees)

Instagram ID: tieqazai
Contact No.: 013 2654989
Harga: RM500/sesi

Haaa gigih tak ramai gila aku mesej padahal aku nak pilih dua orang je. Nasihat aku, pilih je yang mana rasa berkenan dekat hati, mesej tanya quotation, dan lepas tu istikharah. Hhihi. Lepas tu tengok mana yang sesuai, mana yang OK, mana yang rasa dekat di hati. Tanya awal pun takpe, macam 6 - 8 bulan sebelum. Takut dah penat survey, penat tanya sana sini tapi waktu nak booking tarikh tu dah di ambil orang. Kan ke sedih. Aku pun haritu macam semangat sangat nak booking cepat-cepat, padahal boleh jela survey awal tapi booking lambat sikit. Biar hati tenang. Ni excited haha. Yang penting, biar lama (bukan lambat) asal selamat. Biar buat awal, ambil lebih masa, tapi rasa berbaloi. Okay? Tepuk poket, tanya duit, hihi.

Baik lah. Itu saja untuk hari ni.


Kerja Tuhan, siapa tahu?

2 comments:

  1. Awak pilih yang mana? Sy pun tgh survey mua.. Semua cantik2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi hidayah sorry lambat. Saya ambil sofwanah untuk nikah dan aisyah insanul untuk sanding. hihi. Betul semua cantik2 sangat. Rasa nak mekap dengan diorang setiap hari huhu. All the best tau!

      Delete